Plexus mangler jævnligt flere frivillige der har lyst og overskud til at hjælpe og støtte unge ensomme i København.

De frivillige i Plexus er via deres engagement i frivilligt socialt arbejde med til at skabe et trygt frirum, hvor der er fokus på at styrke de unges selvværd og selvtillid og motivere dem til at etablere nye venskaber.

For at blive frivillig i Plexus skal du være mellem 20 og 35 år gammel.

Det vigtigste krav er dog, at du har lyst og overskud til at være sammen med andre unge mennesker og i fællesskab skabe et hyggeligt mødested, hvor både frivillige og brugere trives.

Da det er vigtigt for de unge at have en vis stabilitet i deres hverdag, forventes det, at du som ny frivillig har til hensigt at være frivillig i Plexus i en periode på mindst 6 måneder.

De frivillige i Plexus har 2 vagter hver måned, hvor man møder ind kl. 16.45 og sørger for at alt er i orden til dørene åbnes kl. 17. Kl. 17.30 skal der handles, hvorefter vi laver mad sammen og hjælpes med opvasken. Arbejdet foregår i fællesskab med brugerne.
Plexus lukker kl. 21.00, hvorefter de frivillige snakker aftenen igennem, inden de tager hjem ca. kl. 21.30.

Ud over de to vagter om måneden skal du regne med at bruge én dag yderligere til møder. Enten til kvartalsmøde hvor alle frivillige er samlet, eller til den arbejdsgruppe du bliver tilknyttet.

Vi har en fast optageprocedure, når vi rekrutterer nye frivillige, som består af en samtale med to frivillige fra vores Nyfrivillig-udvalg, hvorefter vi aftaler, om der skal planlægges en prøvevagt. På prøvevagten vil du få mulighed for at opleve en aften i Plexus på en uforpligtende måde, hvor vi efterfølgende snakker sammen om, hvordan dit indtryk er, og hvordan aftenen er gået.

OBS: det er ikke muligt at komme på besøg på en Plexusaften udenfor ‘optagelses-proceduren’, hvis det er din hensigt at blive frivillig senere hen. Kontakt os på mail for mere info.

Hvis du er interesseret i at blive en del af frivilliggruppen kan du kontakte os og aftale en tid for en uforpligtende samtale samt en prøvevagt. Vi kan kontaktes på e-mail: plexus.kbh@gmail.com

Vi glæder os til at se dig i Plexus.